Ana içeriğe atla

Arı ve Çiçek (Bir Anım)

Merhaba! Bu sefer sizinle sıcacık bir anımı paylaşacağım. Tabii ki yine hayvanlarla alakalı.



Sıcak, güneşli bir sabah, kuzenim @Alem Hayvan ile birlikte babaannemlerin evinin sokağında yürüyüşe çıkmıştık. Şakalaşıyor, sohbet ediyorduk. İkimiz de doğa fotoğrafları çekmeyi çok seviyorduk, bu yüzden bir yandan da güzel kareler arıyorduk. Bu çiçek çok hoşuma gitmişti, ama sonra içindeki bal arısını fark ettim. Kuzenimle arıya dikkatli bakınca arının hiç kımıldamadığını gördük. Ölmüş müydü?

Çiçekten yatağında çok huzurlu görünüyordu. Ölmesi, bir çiçeğin içinde en sevdiği, belki de tek işini yaparken ölmesi, bizi derinden etkilemişti. Böyle bir şeyi bir daha göremeyecektik, fotoğrafını çektik ve oradan uzaklaştık...

Yaklaşık iki yıl kadar sonra, hayvanlar hakkında ilginç bilgiler okurken birden okuduğum bir yazı beni  çok şaşırttı! Ne gördüm biliyor musunuz? Meğer arılar çiçeklerin içinde uyurlarmış! İşte o zaman anladım. Çok sevindim ve bu muhteşem canlıların dünyasına başka bir gözle bakmaya başladım, arılara olan hayranlığım daha da arttı...








Yorumlar

  1. Mini mini bir arı yorulmuştu çiçekte uyumuştu. Ece arıyı ölü sandı hemen çekti fotoğrafını. Ece gidince arı canlandı, Arı ece için ölü kaldı.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kemane Balığı

     Bu ismi daha önce duymuş muydunuz? Cevabınız hayır ise tanıştıralım, karşınızda Kemane Balığı! Nedir Bu "Kemane"? İşte vatoz tipli insan yüzlü tuhaf balık, kemane balığı. Evet düşündüğünüz üzere bu da bir çeşit vatoz. Diğer vatozlardan farkı, sivri bir kafaya sahip olması ve kanatlarıyla değil kuyruğuyla yüzmesi, bu yönleriyle köpekbalıklarına da benziyor, değil mi? Son zamanlarda Türkiye'de sıkça rastlanan bu balığın nesli tehlike altında. Balıkçıların ağlarına takılıyor ve parçalıyor, piyasa değeri de yok. Tehlikeli görünse de insanlara bir zararı dokunmayan, kendi halinde bir tür. Dişiler yılda yaklaşık 4-10 yavru bırakabiliyor. Yetişkinlerin boyları 1-2 metreyi buluyor. Nasıl Avlanır? Kemane balıkları, yüzeyde gezen başta yengeç olmak üzere kabukluları, yumuşakçaları ve küçük balıkları yerler.

Sapan Köpekbalığı

  Kendi kadar kuyruğu ile alışılmadık görünüşlü, gizemli ve güzel bir tür... Sapan Köpekbalığı Nedir? Bu türün en karakteristik özelliği resimde de gördüğünüz üzere upuzun kuyruğu. Bilim insanları bu kuyrukla hafif darbeler vurarak avını sersemlettiğini gözlemlemiş. bu köpekbalıkları  dünyanın tüm ılıman ve tropikal okyanuslarında bulunur. Boyları 6 metreyi bulabilir. Ne Avlarlar? Sapan köpek balıkları çoğunlukla uskumru, mavi balık, ringa balığı, iğne balığı, genç orkinos ve kalamar gibi türlerle beslenirler.

Bombus Arısı

  Tüylerle kaplı yusyuvarlak sempatik bir arı: Bombus! Kim Bu Ponpon?  Ülkemizde sık rastlanan ve daha çok bal değil tozlaşma için üretilen bu sevimli arı, agresif bir hayvan değildir, ancak iğneleri tırtıklı yapıda olduğu için defalarca sokup çıkarabilirler. Normal arıların ısırıkları kaşıntı ve şişlik gibi olurken bu arılar soktuğunda kaşınan yerler kaşınmayı bırakıp çok ağrıyabilir, ama bunu sadece kendilerini ya da kovanlarını tehlikede hissederlerse yaparlar. Bombus arılarının sadece dişileri iğne bulundurur.  Bu türün  yaptığı bal diğer bal arılarının yaptıklarına göre daha şekerlidir. Bunun nedeni, tüylerinden dolayı daha fazla polen taşımalarıdır. Ayrıca bombus arıları ballarını petek şeklinde değil, düzensiz balmumu kürelerin içinde saklarlar. Bu arıların şimdiye kadar yaklaşık olarak 250 türü keşfedilmiştir.