Ana içeriğe atla

Serval Kedisi




Merhaba, bugün sizlere servallerin genel özelliklerini basitçe açıklayacağım ve bazı ilginç bilgiler vereceğim. Başlayalım mı? 

  
Serval Nedir?

 Servaller, Afrika kıtasına özgü, nadir görülen kedilerdir. Orta boyludur, kulakları kafasına oranla büyüktür. Büyük kulakları sayesinde çok iyi duyarlar. Uzun bacakları ve uzun sayılabilecek bir kuyruğu vardır. Postunun deseni değişik olabilir ancak genelde sarı üzerine siyah benekli olurlar.

Nasıl Avlanırlar?

Kulakları sayesinde çok iyi duyarlar, bu yönleriyle avlanma yönünde pek çok kedi cinsinden çok daha iyidirler. Genellikle Afrika vlei sıçanlarını, küçük kuşları, kemirgenleri, kertenkeleleri ve bazı böcekleri avlarlar.


İlginç Bilgiler:

😺 Dışkı, idrar ve tükürük ile haberleşirler!

😺 Kedigiller familyasındaki en büyük kulaklara sahiptirler!

😺 İlk kez Johann Christian Daniel von Schreber tarafından 1776 (yaklaşık iki asır önce) yılında keşfedilmişlerdir.

😺 Bazı bilim insanları, kulaklarının arkasındaki beyaz bölgelerin iletişimde rol oynadığını söylüyor.





Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kemane Balığı

     Bu ismi daha önce duymuş muydunuz? Cevabınız hayır ise tanıştıralım, karşınızda Kemane Balığı! Nedir Bu "Kemane"? İşte vatoz tipli insan yüzlü tuhaf balık, kemane balığı. Evet düşündüğünüz üzere bu da bir çeşit vatoz. Diğer vatozlardan farkı, sivri bir kafaya sahip olması ve kanatlarıyla değil kuyruğuyla yüzmesi, bu yönleriyle köpekbalıklarına da benziyor, değil mi? Son zamanlarda Türkiye'de sıkça rastlanan bu balığın nesli tehlike altında. Balıkçıların ağlarına takılıyor ve parçalıyor, piyasa değeri de yok. Tehlikeli görünse de insanlara bir zararı dokunmayan, kendi halinde bir tür. Dişiler yılda yaklaşık 4-10 yavru bırakabiliyor. Yetişkinlerin boyları 1-2 metreyi buluyor. Nasıl Avlanır? Kemane balıkları, yüzeyde gezen başta yengeç olmak üzere kabukluları, yumuşakçaları ve küçük balıkları yerler.

Sapan Köpekbalığı

  Kendi kadar kuyruğu ile alışılmadık görünüşlü, gizemli ve güzel bir tür... Sapan Köpekbalığı Nedir? Bu türün en karakteristik özelliği resimde de gördüğünüz üzere upuzun kuyruğu. Bilim insanları bu kuyrukla hafif darbeler vurarak avını sersemlettiğini gözlemlemiş. bu köpekbalıkları  dünyanın tüm ılıman ve tropikal okyanuslarında bulunur. Boyları 6 metreyi bulabilir. Ne Avlarlar? Sapan köpek balıkları çoğunlukla uskumru, mavi balık, ringa balığı, iğne balığı, genç orkinos ve kalamar gibi türlerle beslenirler.

Bombus Arısı

  Tüylerle kaplı yusyuvarlak sempatik bir arı: Bombus! Kim Bu Ponpon?  Ülkemizde sık rastlanan ve daha çok bal değil tozlaşma için üretilen bu sevimli arı, agresif bir hayvan değildir, ancak iğneleri tırtıklı yapıda olduğu için defalarca sokup çıkarabilirler. Normal arıların ısırıkları kaşıntı ve şişlik gibi olurken bu arılar soktuğunda kaşınan yerler kaşınmayı bırakıp çok ağrıyabilir, ama bunu sadece kendilerini ya da kovanlarını tehlikede hissederlerse yaparlar. Bombus arılarının sadece dişileri iğne bulundurur.  Bu türün  yaptığı bal diğer bal arılarının yaptıklarına göre daha şekerlidir. Bunun nedeni, tüylerinden dolayı daha fazla polen taşımalarıdır. Ayrıca bombus arıları ballarını petek şeklinde değil, düzensiz balmumu kürelerin içinde saklarlar. Bu arıların şimdiye kadar yaklaşık olarak 250 türü keşfedilmiştir.